• Kumman valitset?

    Kumman sinä valitset?

  • Kumman valitset?

Tietosuojaseloste

Päivitetty 25. toukokuuta 2018

Personal trainer -toiminta edellyttää henkilötietojesi käsittelyä, jotta voin tarjota sinulle palveluita kokonaisvaltaisesti ja turvallisesti. Yksityisyytesi ja henkilötietojesi suoja on kuitenkin tärkeää ja olen sitoutunut suojelemaan henkilötietojasi.

Henkilötiedoilla tarkoitetaan kaikkia niitä tietoja, joiden perusteella sinut voidaan tunnistaa joko suoraan tai muihin tietoihin yhdistämällä.

Käsittelyllä tarkoitan kaikkia henkilötietoihisi kohdistuvia toimenpiteitä koko niiden elinkaaren ajan keräämisestä tietojen turvalliseen poistoon saakka.

Tässä tietosuojaselosteessa käsitellään seuraavat asiat:

  1. Lähteet, joista tietoja kerätään
  2. Tiedot, joita sinusta kerätään
  3. Perusteet henkilötietojesi käsittelemiseksi
  4. Arkaluonteisten tietojen käsittely
  5. Tietojen säilytysajat
  6. Tietojen luovutukset kolmansille osapuolille
  7. Tietojen luovutukset EU-alueen ulkopuolelle
  8. Evästeet
  9. Tietoturvallisuus
  10. Sinun oikeutesi vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn
  11. Valitusoikeus valvontaviranomaiselle
  12. Päivitykset tähän tietosuojaselosteeseen
  13. Yhteydenotto

1. LÄHTEET, JOISTA TIETOJA KERÄTÄÄN

Valmennuspalveluissa käytetyt tiedot kerätään pääsääntöisesti sinulta itseltäsi. Liittyessäsi asiakkaaksi sinua pyydetään täyttämään esitietolomake, joka sisältää palvelun toimittamisen kannalta olennaisia kysymyksiä. Totuudenmukainen ja kattava vastaaminen mahdollistaa palvelun räätälöimisen juuri sinulle sopivaksi ja huomioimaan mahdolliset terveydelliset rajoitteet. Voit jättää vastaamatta kysymyksiin, mutta huomioithan, että se voi vaikuttaa palvelun laatuun ja tarkkuuteen, enkä voi huomioida valmennuksessa esimerkiksi ruoka-allergioita tai vanhoja vammoja, jollet ole kertonut niistä.

Käsittelen myös tietoja, jotka kerrot valmennuksen aikana suullisesti tai toimitat minulle yhteydenpidossamme, esimerkiksi lääkärin lausuntoja.

2. TIEDOT, JOITA SINUSTA KERÄTÄÄN

Käsittelen sinusta ainoastaan valmennuksen tarjoamiseksi tarpeellisia tietoja. Tällaisia tietoja ovat:

  • yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite)
  • valmennukseen vaikuttavia ja terveydentilaasi liittyviä tietoja (ikä, paino, sairaudet, vammat, raskaus)
  • tapoihisi, liikunta- ja ruokailutottumuksiisi, rutiineihisi liittyviä tietoja (harrastukset, allergiat, ruokailutottumukset)
  • valmennukseen liittyviä tavoitteitasi ja toiveitasi
  • kokemuksiasi valmennuksesta ja sen sujumisesta sekä kehittymisestäsi
  • kunto- ja alkutestien tuloksia (paino, mitat)

3. PERUSTEET HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELEMISEKSI

Kerään ja käsittelen henkilötietojasi asiakassuhteesi hoitamiseksi ja asiakassuhteesta aiheutuvien velvoitteiden täyttämiseksi.

Terveyteesi liittyviä tietoja käsittelen suostumuksellasi. Sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi, mutta huomioithan, että tämä voi vaikuttaa mahdollisuuteeni tarjota sinulle palveluitani.

Minulla voi myös olla oikeutettu etu käsitellä tietojasi, esimerkiksi jos olet jättänyt minulle yhteydenottopyynnön verkkosivuillani.

4. ARKALUONTEISTEN TIETOJEN KÄSITTELY

Terveyteesi liittyvät tiedot kuuluvat erityisten henkilötietojen ryhmään, ns. arkaluonteisiin tietoihin, joita käsitellään nimenomaisella suostumuksellasi. Tällaisia tietoja ovat tiedot, jotka kertovat muun muassa terveydentilastasi, ruokailutottumistasi, painostasi ja nukkumistottumuksistasi.

5. TIETOJEN SÄILYTYSAJAT

Säilytän henkilötietojasi ainoastaan sen aikaa, kun on tarpeellista sitä tarkoitusta varten, johon tiedot on kerätty.

Yhteys- ja laskutustietojasi säilytän asiakassuhteesi ajan ja niin kauan kuin on tarpeen muun muassa kirjanpitolaista tulevien velvoitteiden mukaisesti.

Terveystietojasi ja valmennuksesi aikana kerääntyneitä tietoja säilytän asiakassuhteesi ajan. Päättäessäsi asiakassuhteesi säilytän tietojasi 6 kk, mikäli päätätkin palata takaisin asiakkaaksi, ja jonka jälkeen tietosi tuhotaan.

6. TIETOJEN LUOVUTUKSET KOLMANSILLE OSAPUOLILLE

Terveystietojasi ja valmennukseen liittyviä tietojasi ei luovuteta kolmansille osapuolille ilman nimenomaista suostumustasi.

Laskutusta varten olennaiset tiedot välitetään kumppanitaholle (SLP Group OY:lle, Y-tunnus: 2485076-3), joka suorittaa laskuttamisen. Kumppanilla tai tämän käyttämillä kolmansilla osapuolilla ei ole oikeutta käyttää henkilötietoja omiin tarkoituksiinsa.

7. TIETOJEN LUOVUTUKSET EU-ALUEEN ULKOPUOLELLE

Terveystietojasi ja valmennukseen liittyviä tietojasi ei luovuteta Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Laskutuskumppanini voi käsitellä laskutustietojasi Yhdysvalloissa, jolloin henkilötietojasi käsittelevät tahot ovat sitoutuneet EU:n ja Yhdysvaltojen väliseen sopimukseen henkilötietojen suojaamisesta, ns. Privacy Shield -itsesertifiointijärjestelmän velvoitteisiin, joka takaa tietosuojan riittävän tason.

8. EVÄSTEET

Evästeet ovat tiedostoja, jotka tallentuvat automaattisesti käyttäjän laitteelle, kun hän vierailee sivustolla. Eväisteiden avulla voidaan myös kerätä käyttäjätietoa. Käytän evästeitä kerätäkseni sivuston käyttäjistä yleistä tietoa.

Mitä tietoja kerään? Evästeiden ja analytiikkatyökaluilla avulla saan tietooni suuntaa antavan kuvan

  • kävijämääristä
  • käyttäjien sijainnista (maa, kaupunki)
  • käyttäjien laitteista
  • käyttäjien laitteiden käyttöjärjestelmästä
  • käyttäjien Internet-yhteyden palveluntarjoajasta
  • haastatteluiden kuuntelukerroista
  • suosituimmista sivuista
  • sivustolla klikatuista linkeistä
  • epäonnistuneista kirjautumisyrityksistä
  • liikenteen lähteistä

Liikenteen lähteet kertovat minulle, mitä kautta käyttäjä on päätynyt sivustolle. Esimerkiksi kirjoittamalla osoitteen suoraan osoitepalkkiin, Googlen hakutuloksista tai Facebookin kautta. En tiedä kuitenkaan tarkkaa osoitetta, josta käyttäjä on tullut sivustolle. Lisäksi voin nähdä, millä hakusanoilla sivuni on ilmestynyt Googlen hakutuloksiin ja kuinka monta kertaa linkin kautta on päädytty sivuilleni.

Mikäli käyttäjällä on laitteellaan kolmannen osapuolen DoubleClick-eväste, voin saada myös suuntaa antavan kuvan käyttäjien

  • kohderyhmästä (esim. ikä)
  • kiinnostuksen kohteista

Mitään kerätyistä tiedoista ei voida kohdentaa tiettyyn henkilöön. Näen vain suuntaa antavia lukuja kävijöiden määrästä ja heidän tekemisistään. Mitään näistä ei voida kohdentaa keneenkään.

Kerättyä tietoa ei käytetä markkinointia varten, vaan pääasiassa mielenkiinnon vuoksi. Kerätyistä tiedoista näen, mikä kiinnostaa käyttäjiä sivustolla eniten ja kuinka moni sivuillani ylipäätänsä vierailee.

9. TIETOTURVALLISUUS

Henkilötietojasi ei käsittele muut henkilöt kuin minä. Tietojasi säilytetään pseudonymisoituna suojatuilla palvelimilla tiloissa, joihin pääsevien henkilöiden määrä on rajattu. Pseudonymisointi tarkoittaa, tietosi on suojattu teknisesti ja organisatorisesti niin, ettei tietojasi voi yhdistää henkilöllisyyteesi ilman lisätietoja.

10. SINUN OIKEUTESI VAIKUTTAA HENKILÖTIETOJESI KÄSITTELYYN

Sinulla on oikeus saada tietää, mitä tietoja sinusta on kerätty ja oikeus tarkistaa nämä tiedot sekä oikeus päivittää mahdollisesti vanhentuneet, epätarkat tai virheelliset tiedot.

Sinulla on oikeus myös pyytää tietojesi poistamista; huomaathan kuitenkin, että minulla saattaa olla tiedonsäilytysvelvollisuus, joka estää tietojesi poistamisen.

Olet oikeutettu vaatimaan henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista siksi aikaa, että tietojen paikkaansa pitävyys tai käsittelyn lainmukaisuus on tarkistettu, tai jos tarvitset henkilötietojen säilyttämistä oikeusvaatimuksen tekemiseen tai puolustamiseen.

Sinulla on oikeus saada toimittamasi tiedot itsellesi tai saada ne toimitetuksi toiselle rekisterinpitäjälle.
Sinulla on myös oikeus koska tahansa peruuttaa antamasi suostumuksen henkilötietojesi käsittelyyn. Tämä saattaa kuitenkin vaikuttaa siihen, voinko tarjota sinulle palveluitani.

11. VALITUSOIKEUS VALVONTAVIRANOMAISELLE

Mikäli koet ettei henkilötietojesi käsittelyssä ole noudatettu tietosuojalakeja, sinulla on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle.

12. PÄIVITYKSET TÄHÄN TIETOSUOJASELOSTEESEEN

Tätä tietosuojaselostetta päivitetään säännöllisesti ja merkittävien henkilötietojen käsittelyssä tapahtuvien muutosten yhteydessä. Näistä muutoksista tiedotetaan tässä tietosuojaselosteessa.

13. YHTEYDENOTTO

Voit ottaa minuun yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä.

Rekisterinpitäjä: Personal Trainer Heta Ahonen

Sähköposti: heta.ahonen@hotmail.fi

Puhelinnumero: 050 313 2925